De baan is weer een spiegel

Gisteren is de baan weer intensief gebruikt, en met het weer was dat natuurlijk wel logisch. Het strakke zwarte ijs kende geen noemenswaardige problemen, en alles is weer netjes hersteld met ons dweilteam. De scheuren die gisteravond aan de oppervlakte tevoorschijn kwamen zijn stuk voor stuk aangepakt, en de buiten en binnenbaan heeft zijn nieuwe laklaagje gekregen.

Onze nieuwe sneeuwmachine die overtollig sneeuw weg kan blazen ligt nu werkloos in de schuur te wachten tot de eerste sneeuwbui. Gelukkig maar. De sneeuwmachine is gekocht omdat we vorige jaren last hadden van nadelige gevolgen van de sneeuw. Nu kunnen we voorgoed afrekenen met eventuele hevige sneeuwval, mits de ijslaag natuurlijk dik genoeg is. En daar hoeven wij nu niet bang voor te zijn, want 15 cm haalt onze ijslaag ondertussen wel.

De reacties zijn erg goed en een frequente bezoeker op de ijsbaan concludeerde dat je op dit ijs gewoon met de ogen dicht kunt schaatsen, bij wijze van. Natuurlijk moet je altijd wel letten op het ijs, maar dit ijs is in zo’n goede conditie dat het relatief gezien bijna niet meer hoeft.

“Je kunt op dit ijs gewoon met de ogen dichtschaatsen”

De friezen maken zich nu ook op om het mogelijk te maken de Elfstedentocht te laten doorgaan, wat in de afgelopen 15 jaar niet meer is voorgekomen. We zijn heel dichtbij een winter die memorable kan gaan geworden. Al is de sublieme ijsvorming van de afgelopen weken al memorable genoeg.

Vanmiddag zijn we weer open van 13:00 uur tot 21:00 uur.