IJs wordt gestaag dikker

Op de ijsbaan in Delden is vandaag opnieuw gemeten. De ijslaag is zo’n 3 centimeter, aldus de ijsmeesters die op het moment van schrijven op het ijs staan. Dat men erop kan staan is al een vooruitgang. Dat de ijsgroei niet snel gaat was al verwacht.

Om de ijsbaan open te stellen hebben we net als voorgaande jaren een goede dikte nodig. Corona kan hierin misschien wel een beetje helpen, omdat er relatief weinig mensen tegelijk op het ijs kunnen.

Maar we laten die discussie volledig over aan de ijsmeesters. Sneeuw ligt er nog steeds en het zal op een manier van de baan moeten. Morgen kunnen ze misschien de sneeuw van het ijs afhalen. Dat zal waarschijnlijk handmatig moeten gebeuren. Onder het sneeuwijs moet eigenlijk wel 5 a 7 cm goed ijs zitten voor ze er met de machines op kunnen.

Weersverwachting

Het KNMI laat met hun verwachtingspluimen zien dat er voor komende zondag niet veel veranderd. Vanaf dan zet nog steeds de dooi in en naarmate we dichterbij zondag komen, lijkt het er op dat we snel de dooi tegemoet gaan zien.